GES Nedir? Planlamada Önem verilmesi gerekenler

Wiki Article

Günümüzde güneş enerjisi kullanılarak birçok teknoloji geliştirilmektedir. Bu teknolojilerin içerisinde en temiz yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile enerji üretimi, güneş enerji santrallerinde üretilmektedir. Güneş Enerji Santralleri güneş ışınlarından gelen enerji parçacıklarını elektrik enerjisine çeviren santrallerdir. Temel mantığı güneş enerjisi ile çalışan hesap makinelerinden almıştır.

İzmir ve çevresinde GES uygulamaları

En temiz enerji kaynaklarından olan güneş enerji santralleri kurulumu, işletmesi ve maliyeti bir planlamaya dayalıdır. Kurulum alanı istenilen güç ve coğrafi konum hesabı ile oluşturulmalıdır. İzmir ve genelinde GES kurulum hizmeti, bakım, teknik destek ve tesis işletmesi hizmetinde bilgili firmalar bulunmaktadır. Ges firmaları İzmir ve çevresinde fazla olmalarının sebebi coğrafi konum olarak güneş enerji santrali tesislerinin tatmin edici verim ile çalışabileceği konumlardır. İzmir enerji firmaları bu alanda doğru zemin ve çatı planlamaları ile GES sektöründe oldukça yenilikçi teknoloji kullanmaktadır. Güneş ışınlarının dik olarak geldiği yılın önemli zaman dilimi ülkemizin genelini kapsamaktadır. Ancak teknik yeterlilik ve bölgesel nüfus sebebiyle GES arazileri İzmir, Afyon, Bursa, Kütahya, Manisa illerinde daha fazla olarak bulunmaktadır .

İzmir solar enerji firmaları, teknolojik gelişmeleri malzeme kullanımından GES temizliğine kadar olan sektörün tüm yeniliklerini takip ve uygulamaya yönelik tedarik etmektedir. Her yıl düzenlenen sektör more info fuarlarında; kurulan referans projelerin tanıtımları yapmakta ve yeni yatırımcılarla buluşmaktadır.

GES Hesaplama ve Verim Planlaması

Çatı ya da arazi olarak kurmak istediğiniz enerji santralinde kurulum alanı ve kurulum alanının özellikleri çok önemlidir. Güneş enerji santrali modeline göre bu özellikler farklılık göstermektedir. Örneğin Çatı uygulamasında zemin düzlüğü ve güvenliği, günlük saat diliminde güneş ışınlarının maksimum ulaştığı cephesi ve açı, kurulum alanının talep edilen güce oranı panel özellikleri ile doğru orantılı olacaktır. Verim planlamasının başlıca konuları olan kurulum alanı – panel özellikleri konusu güneş enerji santrali projelendirme firmaları tarafından maksimum verim alınacak şekilde hesaplanmaktadır.

Report this wiki page